schaduwwerking

Schaduwwerking

De schaduw die een object "werpt" op een ondergrond of achtergrond noemen we een slagschaduw. Een toename van deze schaduw, door bouw, beplanting of andere ruimtelijke ontwikkelingen kan ongewenst zijn. Wilt u weten of u hinder zult ondervinden van schaduwvorming door bouwactiviteiten in uw directe omgeving? Of wilt u zeker weten dat uw terras of zonnepanelen op voldoende zonne-uren kunnen rekenen in huidig ontwerp? Dan bent u bij Studioarentz aan het juiste adres.

Analyse van zonlicht en schaduw

Wij visualiseren de vorm van de slagschaduwen op bijvoorbeeld uw woning, bedrijfspand of perceel in 3D op ieder gewenst tijdstip, dag, of maand van het jaar. De resultaten worden weergegeven in overzichtelijke animaties en tekeningen, waarbij direct duidelijk is wat het bereik is van de zon- en de schaduwwerking gedurende het verloop van de dag en het jaar.

Een analyse bij hinder of voor optimalisatie

Bent u bang dat u hinder zult gaan ondervinden van bouwactiviteiten in uw omgeving dan kunt u een schaduwanalyse laten uitvoeren. Hiermee kunt u tijdens het vergunningstraject bezwaar aantekenen met als reden het wegnemen van zonlicht. Studioarentz toont door middel van een uitvoerige analyse van de schaduwwerking aan of een nieuwbouw of uitbreiding de toetreding van zonlicht voor de omwonenden beperkt. Ook kunt u een schaduwanalyse gebruiken om het ontwerp van uw zonnepanelenopstelling of bijvoorbeeld uw nieuwe tuinterras verder te optimaliseren.

Studioarentz

Wanneer u de werking van schaduw gevisualiseerd wilt hebben in een 3D animatie, dan hoeft u slechts ons contactformulier in te vullen of ons te bellen op +31 (0)6 21812351. Wij nemen dan contact met u op om uw wensen te bespreken en zullen de rest met u doornemen.