ons werk

Lokatie

OOSTVOORNE

Energielabel

A+

Status

VERGUNNING VERLEEND

Biophilic en duurzaam design woonhuis

Voor een gedateerde bungalow aan het meertje van Oostvoorne verzorgde Studioarentz een biofilisch ontwerp voor verbouwing en verduurzaming. Middels een aantal schetsontwerpen werd het snel duidelijk welke stijl de voorkeur genoot.

Meer lezen

Voor een gedateerde bungalow aan het meertje van Oostvoorne verzorgde Studioarentz een biofilisch ontwerp voor verbouwing en verduurzaming. Middels een aantal schetsontwerpen werd het snel duidelijk welke stijl de voorkeur genoot. Studioarentz verzorgde tevens de vergunningsaanvraag inclusief bijbehorende technische tekeningen en berekeningen.

 

Minder lezen

Lokatie

ROCKANJE

Energielabel

A

Status

GEREALISEERD 2020

Biophilic en duurzaam design woonboerderij 1830

Demo project biophilic design. Een biophilic omgeving stimuleert het algeheel welzijn als gevolg van stress reductie en een hogere productiviteit. Lorum Ipsum.  

Meer lezen

Demo project biophilic design. Een biophilic omgeving stimuleert het algeheel welzijn als gevolg van stress reductie en een hogere productiviteit. Lorum Ipsum.
 

Minder lezen

Lokatie

HELLEVOETSLUIS

Status

PLANVORMING / UITVOERING

Diverse activiteiten ikv uitbreiding van Historyland

Work in Progress. Lorum ipsum. In samenwerking met de bedrijfsadviseur BOG. Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry’s standard dummy

Meer lezen

Work in Progress. Lorum ipsum. In samenwerking met de bedrijfsadviseur BOG.
Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry’s standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. It has survived not only five centuries, but also the leap into electronic typesetting, remaining essentially unchanged. It was popularised in the 1960s with the release of Letraset sheets containing Lorem Ipsum passages, and more recently with desktop publishing software like Aldus PageMaker including versions of Lorem Ipsum.

 

Minder lezen

Lokatie

OOSTVOORNE

Status

GEREALISEERD 2021

Uitbreiding woning met kantoor aan huis

Voor deze vrij gelegen karakteristieke jaren 70 woning verzorgde Studioarentz een ontwerp voor verruiming ten behoeve van een kantoorruimte aan huis. Middels deze toevoeging is gestreefd naar meer harmonie in aanzicht

Meer lezen

Voor deze vrij gelegen karakteristieke jaren 70 woning verzorgde Studioarentz een ontwerp voor verruiming ten behoeve van een kantoorruimte aan huis. Middels deze toevoeging is gestreefd naar meer harmonie in aanzicht van hoofdgebouw en aanbouwen. Er zijn 2 ontwerpen de revue gepasseerd. Studioarentz verzorgde tevens de afstemming met de gemeente waardoor een formele vergunningsaanvraag niet meer nodig werd geacht.
 

Minder lezen

Lokatie

HOOGVLIET

Vergroenen en verduurzamen bedrijventerrein

Lorum Ipsum lll. Ism stimular. jhisdf ijiohjfkjsd lksdjfklsd fdgfdgd fdgdfgdf sdfkjlkdsf

Meer lezen

Lorum Ipsum lll. Ism stimular. jhisdf ijiohjfkjsd
lksdjfklsd
fdgfdgd
fdgdfgdf
sdfkjlkdsf

Minder lezen

Lokatie

SPIJKENISSE

Energielabel

A++

Status

PLANVORMING

Biophilic en duurzaam design bedrijfspand

Voor dit riante en vernuftige kantoorverzamelgebouw verzorgde Studioarentz een biofilisch ontwerp voor verduurzaming, vergroening en herinrichting. Het project is tevens playground voor een aantal innovatieve concepten.  

Meer lezen

Voor dit riante en vernuftige kantoorverzamelgebouw verzorgde Studioarentz een biofilisch ontwerp voor verduurzaming, vergroening en herinrichting. Het project is tevens playground voor een aantal innovatieve concepten.

 

Minder lezen

Lokatie

LEIDSCHENDAM-VOORBURG

Energielabel

A+

Realisatie

2020

Uitbreiding en renovatie villa park Leeuwenbergh

Voor deze prachtige Delftse School villa uit 1936 verzorgde Studioarentz een ontwerp voor verruiming en renovatie. In nauw overleg met de klant, aannemer en gemeente is gezocht naar een ontwerp wat

Meer lezen

Voor deze prachtige Delftse School villa uit 1936 verzorgde Studioarentz een ontwerp voor verruiming en renovatie. In nauw overleg met de klant, aannemer en gemeente is gezocht naar een ontwerp wat de gewenste verruiming biedt zonder afbreuk te doen aan het karakteristieke ontwerp zoals voorzien door architect van Embden. Studioarentz verzorgde tevens de vergunningsaanvraag inclusief bijbehorende technische tekeningen en berekeningen.

 

Minder lezen

Lokatie

BRIELLE

Status

REALISATIE

Ontwerp clubhuis golfclub Kleiburg

In nauwe samenspraak met het bestuur, een afvaardiging van de leden, clubmanager, caddymaster en horeca uitbater kwam StudioArentz tot een geoptimaliseerd ontwerp voor de verbouwing van het clubhuis van golfclub Kleiburg.

Meer lezen

In nauwe samenspraak met het bestuur, een afvaardiging van de leden, clubmanager, caddymaster en horeca uitbater kwam StudioArentz tot een geoptimaliseerd ontwerp voor de verbouwing van het clubhuis van golfclub Kleiburg. De onderliggende uitgangspunten en de belangrijkste ontwerpafwegingen zijn in een duopresentatie met het bestuur van de golfclub gepresenteerd aan de leden. Dit ontwerp vormt de basis voor de verdere detaillering, verduurzamingsslag en technische uitwerking met het bouwteam. Bedankt voor de prettige samenwerking.

 

Minder lezen

Lokatie

TINTE

Energielabel

A+

Realisatie

2019

Verduurzaming plattelandswoning

Voor de verduurzaming van een plattelandswoning maakte Studioarentz een kleurenimpressie van het gewenste eindresultaat. De impressie werd tevens gebruikt voor een succesvolle vergunningsaanvraag.

Meer lezen

Voor de verduurzaming van een plattelandswoning maakte Studioarentz een kleurenimpressie van het gewenste eindresultaat. De impressie werd tevens gebruikt voor een succesvolle vergunningsaanvraag.

Minder lezen

Lokatie

OOSTVOORNE

Status

PLANVORMING

Nieuw winkelconcept Oostvoorne

Samen met de bedrijfsadviseur ontwikkelde Studioarentz een nieuw winkelconcept voor een aantal grotere winkelruimtes in Oostvoorne. Voordelen van dit concept is een behapbare huurprijs voor de huurders door kleinere winkelruimtes en

Meer lezen

Samen met de bedrijfsadviseur ontwikkelde Studioarentz een nieuw winkelconcept voor een aantal grotere winkelruimtes in Oostvoorne. Voordelen van dit concept is een behapbare huurprijs voor de huurders door kleinere winkelruimtes en gedeelde faciliteiten. Daarnaast wordt de verbinding tussen de Stationsweg en het Dorpsplein versterkt.

Minder lezen

Lokatie

HOOGVLIET

Vergroening en verduurzamen winkelcentrum

Voor de winkeliersvereniging Hoogvliet maakte Studioarentz een aantal ontwerpen voor vergroening en verduurzaming van de buitenruimte. De ontwerpen zijn bedoeld om de vastgoedeigenaren te verleiden tot uitvoering en om de winkeliers

Meer lezen

Voor de winkeliersvereniging Hoogvliet maakte Studioarentz een aantal ontwerpen voor vergroening en verduurzaming van de buitenruimte. De ontwerpen zijn bedoeld om de vastgoedeigenaren te verleiden tot uitvoering en om de winkeliers perspectief te bieden. Tevens zijn de ontwerpen gebruikt om een lans te breken bij de gemeente Rotterdam voor een integrale gebiedsaanpak voor de 2 thema’s vergroening en verduurzaming. Dit project is uitgevoerd in prettige samenwerking met Tim Kok hoveniers.

Minder lezen

Lokatie

UTRECHT (Kanaleneiland-Zuid)

Looptijd

2017-2022

Verduurzaming Kanaleneiland-Zuid

Vergroening van een gevel van een sociale huurwoningflat in Utrecht als pilot voor een grote Utrechtse woningcorporatie als onderdeel van een 5-jarig EU project IRIS smart cities. Binnen IRIS stelt de

Meer lezen

Vergroening van een gevel van een sociale huurwoningflat in Utrecht als pilot voor een grote Utrechtse woningcorporatie als onderdeel van een 5-jarig EU project IRIS smart cities.

Binnen IRIS stelt de Europese Commissie 5,3 miljoen euro subsidie beschikbaar om van Kanaleneiland-Zuid een duurzame stadswijk te maken. Het project integreert investeringen in onder meer energiebesparing, duurzame energieopwekking en elektrische mobiliteit. Slimme datadiensten ondersteunen deze integratie.

Een pilot in samenwerking met het Groenwachtersgilde.

 

 

 

Minder lezen

Status

BEWOOND

Energiebesparing (m3/jaar)

80%

Energielabel voor

C

Energielabel na

A++

Verduurzamingsadvies

In dit voorbeeld berekende Studioarentz met state-of-the-art software het rendement van de verschillende verduurzamingsmaatregelen op de energieprestatie van een woning. Het resultaat toont in 1 oogopslag de totaal haalbare energiebesparing, maar

Meer lezen

In dit voorbeeld berekende Studioarentz met state-of-the-art software het rendement van de verschillende verduurzamingsmaatregelen op de energieprestatie van een woning. Het resultaat toont in 1 oogopslag de totaal haalbare energiebesparing, maar ook de energiebesparing per maatregel voor dit specifieke gebouw. Afhankelijk van de specifieke situatie (oude CV ketel, aansluiten op lokaal warmtenet, …) kan op basis van deze informatie snel besloten worden wat de beste weg voorwaarts is in de verduurzaming van de woning.

Minder lezen

Status

VERKOCHT

Locatie

OUDDORP

Woonoppervlakte

285 M2

Perceeloppervlakte

1520 M2

Verkoopbevorderende presentatie villa

Voor deze exceptioneel stijlvolle villa, op nog geen 500 meter van het strand, verzorgde Studioarentz in samenwerking met MvH fotografie een verkoopbevorderende presentatie voor publicatie op Funda en op de Duitse

Meer lezen

Voor deze exceptioneel stijlvolle villa, op nog geen 500 meter van het strand, verzorgde Studioarentz in samenwerking met MvH fotografie een verkoopbevorderende presentatie voor publicatie op Funda en op de Duitse markt. Uniek in de presentatie zijn de grafische ontwerpen waarin de villa in verschillende stijlen wordt uitgebeeld om zo een breed publiek te prikkelen tot een bezichtiging. Daarnaast worden de optimale oriëntatie ten opzichte van de zon en de korte afstand tot het strand benadrukt middels een animatie van de schaduwwerking en een Google Earth bovenaanzicht.

Minder lezen

Lokatie

BRIELLE (Seggelant)

Realisatie

2019

Animatie aanbesteding

Voor de aanbesteding van een aannemer voor de bouw van een omvangrijk duurzaam bedrijfspand maakte Studioarentz (voorheen ROOFZZ) een wervende 3D animatie welke als teaser tijdens de presentatie van de begroting

Meer lezen

Voor de aanbesteding van een aannemer voor de bouw van een omvangrijk duurzaam bedrijfspand maakte Studioarentz (voorheen ROOFZZ) een wervende 3D animatie welke als teaser tijdens de presentatie van de begroting getoond is. In de animatie zijn de unique selling points van deze aannemer ten opzichte van de concurrentie benadrukt. De animatie is zeer goed ontvangen door de toekomstig eigenaar van het pand.

Minder lezen

Status

SCHETSONTWERP

Lokatie

ZUID-BEIJERLAND

Footprint

4350 m2

Volume

27.000 m3

Schetsontwerp manege / handelsstal

Voor manege- en handelsstal DE MUSTANG maakte Studioarentz (voorheen ROOFZZ) een 1e schetsontwerp. Door de plannen in 3D uit te werken was het gelijk duidelijk wat wel en niet werkt en

Meer lezen

Voor manege- en handelsstal DE MUSTANG maakte Studioarentz (voorheen ROOFZZ) een 1e schetsontwerp. Door de plannen in 3D uit te werken was het gelijk duidelijk wat wel en niet werkt en kwamen we gezamenlijk snel tot het gewenste ontwerp. Er is gekozen voor een zeer ruime opzet wat zowel mens als dier ten goede komt. Het ontwerp is tot stand gekomen in nauwe dialoog met de gemeente. Bekijk het resultaat (luidsprekers aan):

Minder lezen

Status

DEFINITIEF ONTWERP

Locatie

OOSTVOORNE

Inhoud

800 M3

Energielabel

A

Ontwerp nieuwbouw villa

Van 1e schets tot aanvang realisatie. Studioarentz ontwierp samen met de klant deze vrijstaande woning voor op een ruim perceel in Oostvoorne. Vanwege de aparte vorm van het kavel waren de

Meer lezen

Van 1e schets tot aanvang realisatie. Studioarentz ontwierp samen met de klant deze vrijstaande woning voor op een ruim perceel in Oostvoorne. Vanwege de aparte vorm van het kavel waren de bouwregels vanuit het bestemmingsplan niet eenduidig en is er tijdens de ontwerpfase nauw afgestemd met de gemeente. Naast het ontwerp heeft Studioarentz ook de vergunningsaanvraag inclusief de daarvoor vereiste technische tekeningen, berekeningen en overige vereiste documentatie verzorgd.

Minder lezen

Lokatie

ZEVENHUIZEN

Ontwerpen nieuwbouwwoning

Voor 1 van de laatste vrije percelen aan de ringvaart in Zevenhuizen maakte Studioarentz een tweetal ontwerpen voor een nieuwbouwwoning. Door de randvoorwaarden vanuit het bestemmingsplan bleek dit een uitdagende exercitie.

Meer lezen

Voor 1 van de laatste vrije percelen aan de ringvaart in Zevenhuizen maakte Studioarentz een tweetal ontwerpen voor een nieuwbouwwoning. Door de randvoorwaarden vanuit het bestemmingsplan bleek dit een uitdagende exercitie. Desondanks mag het resultaat er zijn. Een project in samenwerking met John de Vos.

 

Minder lezen

Impressies

Bouwkavel

Impressies bouwkavel

Voor een ruim L-vormig kavel nabij het strand van Ouddorp tekende Studioarentz 2 typen woningen die op dit perceel gerealiseerd kunnen worden. Een rietgedekte (paarden)boerderij met aangrenzend een ruime hobbyruimte/gastenverblijf en

Meer lezen

Voor een ruim L-vormig kavel nabij het strand van Ouddorp tekende Studioarentz 2 typen woningen die op dit perceel gerealiseerd kunnen worden. Een rietgedekte (paarden)boerderij met aangrenzend een ruime hobbyruimte/gastenverblijf en een ruime statige notariswoning. Beide voorbeelden zijn conform de regels van het bestemmingsplan. Op het perceel staat momenteel nog een oude boerderij en schuren. Doel van de presentatie is om een beeld te geven van de mogelijkheden en daarmee de interesse te wekken bij potentiële kopers.

Minder lezen

Schaduwwerking Beachclub

Tijdens de ontwerpfase van een nieuw te bouwen Beachclub in Zeeland bepaalde Studioarentz (voorheen ROOFZZ) de schaduwwerking op het terras. De loop van de zon verandert in de loop van het jaar en zo ook de schaduw. De grootte van

Meer lezen

Tijdens de ontwerpfase van een nieuw te bouwen Beachclub in Zeeland bepaalde Studioarentz (voorheen ROOFZZ) de schaduwwerking op het terras.

De loop van de zon verandert in de loop van het jaar en zo ook de schaduw. De grootte van de schaduw is afhankelijk van de hoek van de zon met het oppervlak van de aarde. In de zomer staat de zon hoog aan de hemel, de schaduwvorming van de bebouwing op de omgeving is dan minimaal. In de winter staat de zon laag en is de schaduwvorming maximaal. Ook de richting van de schaduw verandert omdat de zon in de loop van de dag een baan maakt van oost naar west.  Omdat de zon in de zomer niet in het oosten opkomt, maar iets noordelijker, wijst de eerste schaduw niet pal west, maar iets zuidelijker. In de winter wijst de schaduw al bij zonsopkomst wat noordelijker.

De schaduwwerking is bepaald voor een dag in het voorjaar en een dag in het najaar. Uit de animaties bleek dat het terras voldoende uren in de zon biedt.

Minder lezen